19. novembar 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i  predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović

19. novembar 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović

Ponedeljak, 19. novembar 2018.

Gojković u Banja Luci, susret sa Čubrilovićem

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja prisustvuje danas u Banja Luci konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i inauguraciji predsednika i potpredsednika Republike Srpske, kao i polaganju svečane zakletve srpskog člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, sastala se danas sa predsednikom Parlamenta Nedeljkom Čubrilovićem.


Gojković je čestitala Čubriloviću na ponovnom izboru na funkciju predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, kao i izbor najvišeg rukovodstva Republike Srpske i istakla da ovakav oblik potvrde demokratskih vrednosti i institucija predstavlja bitan doprinos stabilnosti i razvoju dobrih odnosa u regionu.

Gojković je ukazala da prisustvo visoke delegacije Srbije na konstitutivnoj sednici potvrđuje najčvršću opredeljenost i interes za saradnju i sveukupno produbljenje odnosa, zasnovane na ukupnoj bliskosti i želji jačanja bratskih veza na svim planovima.

Gojković je rekla da će Srbija i Republika Srpska, polazeći od najvišeg stepena bliskosti i uzajamne upućenosti, nastaviti intenzivno da razvijaju političku, ekonomsku i saradnju na svim drugim poljima, na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih, paralelnih odnosa iz 2006. godine.

Gojković je rekla da nakon nedavno uspešnih izbora postoje uslovi za nastavak plodotvorne saradnje sa Narodnom skupštinom Republike Srpske, posebno imajući u vidu da je nedavno potpisan Memorandum o obrazovanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske, koji omogućuje sveobuhvatnu i dinamičnu saradnju, i dodatni podsticaj, posebno na nivou radnih tela.

Gojković je zahvalila na izraženom stavu podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu, odnosno politici Republike Srbije po pitanju Kosova i Metohije, zasnovanom na poštovanju međunarodnog prava, kao i uzajamnoj podršci i razumevanju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2