2. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Državnog saveta Republike Slovenije Alojz Kovšca

2. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Državnog saveta Republike Slovenije Alojz Kovšca

Utorak, 2. jul 2019.

Gojković se sastala sa predsednikom Državnog saveta Slovenije

Predsednica Narodne skupštine Rpublike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Državnog saveta Republike Slovenije Alojzom Kovšcom, u okviru zvanične posete Republici Sloveniji.


Gojković je sa predsednikom Državnog saveta razgovarala o unapređenju bilateralnih odnosa, regionalnoj saradnji, kao i podršci Sloveniji Srbiji na putu ka članstvu u Evropsku uniju.

Gojković i Kovšca su razmenili iskustva o zakonodavnim procedurama i aktuelnim temema u parlamentima dve zemlje i saglasili se o značaju daljeg razvoja parlamentarne saradnje i istakli značajnu ulogu i doprinos parlamenata ukupnim odnosima Srbije i Slovenije.

Gojković je naglasila da su tokom današnjih susreta sa predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom i predsednikom Slovenije Borutom Pahorom potvrđeni dobri odnosi dve države uz obostrano poštovanje i razumevanje i prijateljsku podršku Slovenije evropskom putu Srbije.

Predsednik Državnog saveta Slovenije je istakao značaj ubrzavanje procesa pregovora Srbije sa EU i ukazao na spremnost podrške i pomoći Državnog saveta po pitanju prilagođavanja zakonodavstva evropskim standardima. Kovšca je rekao da na sastancima na nivou predsednika senata zemalja EU uvek ukazuje na značaj politike proširenja i perspektive proširenja za države regiona i naglasio važnost jasnih kriterijuma za članstvo u EU.

Gojković je pozvala predsednika Državnog saveta u posetu Republici Srbiji, u cilju daljeg razvoja parlamentarne saradnje, kao i razmeni praktičnih iskustava u procesu evrointegracija i ekonomske saradnje, kao i drugim oblasti od interesa za obe države, kao što je razvoj lokalnih sredina.

U delegaciji Skupštine Srbije su predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Slovenijom Milija Miletić i član grupe prijateljstva Snežana Bogosavljević Bošković.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
sreda, 26. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja