24. septembar 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednica Senata Republike Kazahstan Dariga Nazarbajeva

24. septembar 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednica Senata Republike Kazahstan Dariga Nazarbajeva

Utorak, 24. septembar 2019.

Gojković se sastala sa predsednicom Senata Kazahstana Darigom Nazarbajevom

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja učestvuje na Četvrtom sastanku predsednika parlamenata zemalja evroazijskog regiona u Kazahstanu, sastala se danas sa predsednicom Senata Republike Kazahstan Darigom Nazarbajevom.


Gojković je čestitala na dobroj organizaciji Četvrtog sastanka predsednika parlamenata kao važnog događaja i prilike za dijalog parlamentaraca i razmene mišljenja o aktuelnim temama i istakla da je Srbija posvećena jačanju prijateljskih odnosa i saradnje sa Kazahstanom i zemljama evroazijskog regiona.

Nazarbajeva je istakla značaj saradnje zemalja evroazijskog regiona i naglasila da se iz dijaloga rađa poverenje, a na osnovu poverenja nastaju novi projekti koji doprinose ekonomskom razvoju i prosperitetu naroda.

Na sastanku je istaknuto da je politički dijalog Srbije i Kazahstana u prethodnom periodu intenziviran i posebno osnažen posetama na visokom i najvišem nivou, kao i da postoji obostran interes za dalje jačanje saradnje. Gojković je istakla da je na parlamentarcima kao predstavnicima građana da unapređuju saradnju dve države, i zahvalila na podršci Srbiji povodom najznačajnijih pitanja za našu zemlju.

Gojković je razgovarala sa predsednikom Donjeg doma Parlamenta Kazahstana Nurlanom Nigmatulinom o jačanju parlamentarne saradnje i ukupne bilateralne saradnje Srbije i Kazahstana i zahvalila na najavljenom učešću predsednika Parlamenta Nigmatulina na 141. zasedanju Interparlamentarne unije u Beogradu od 13. do 17. oktobra ove godine.

Gojković je o parlamentarnoj i ukupnoj bilateralnoj saradnji razgovarala i sa predsednikom Parlamenta Tadžakistana Šukurjonom Zuhuvorom, koji je rekao da je Tadžikistan uvek podržavao Srbiju po važnim pitanjima. Gojković je pozvala predsednika parlamenta Tadžikistana u posetu Srbiji, kao i na 141. zasedanje IPU u Beogradu u oktobru ove godine.


Video (1)

Utorak, 24. septembar 2019. | sastanak predsednice Narodne skupštine Maje Gojković sa predsednicom Senata Republike Kazahstan Darigom Nazarbajevom 24.09.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
nedelja, 27. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja