7. april 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednica Interparlamentarne unije Gabrijela Kuevas Baron

7. april 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednica Interparlamentarne unije Gabrijela Kuevas Baron

Nedelja, 7. april 2019.

Gojković se sastala sa predsednicom IPU

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednicom Interparlamentarne unije Gabrijelom Kuevas Baron u Dohi u okviru 140. zasedanja Interparlamentarne unije u Dohi.


Gojković i Kuevas Baron razgovarale su o nastavku uspešne saradnje Narodne skupštine i Interparlamentarne unije i aktuelnim temama, posebno u kontekstu narednog zasedanja Interparlamentarne unije, koje će biti održano od 13. do 17. oktobra ove godine u Beogradu.

Gojković je istakla da su Srbija i Narodna skupština izuzetno posvećene organizovanju narednog 141. zasedanja IPU u oktobru u Beogradu, kao i da će to svakako biti naš prioritet u ovoj godini i izrazila uverenje da će se Srbija i Beograd pokazati kao dobri domaćini.

Gojković je naglasila da je organizovanje godišnjeg zasedanja IPU u Beogradu velika čast kako za Narodnu skupštinu Republike Srbije, tako i za našu državu i naglasila da je dobijanje domaćinstva rezultat veoma aktivnog učešća naše delegacije u radu Interparlamentarne unije u poslednjih nekoliko godina.

Gojković je rekla i da je zasedanje IPU u Dohi odlična prilika za promociju domaćinstva Srbije, te da u oktobru u Beogradu očekuje veliki broj parlamentarnih delegacija iz čitavog sveta.

Gojković je navela da će se skupština Srbije i u narednom periodu svesrdno zalagati za zajedničke ciljeve koje promoviše Interparlamentarna unija i unapređenje saradnje kako sa samom organizacijom tako i direktno sa članicama.

Beograd će nakon 56 godina ponovo biti domaćin godišnjeg zasedanja IPU i to u godini značajnog jubileja kada se obeležava 130 godina postojanja ove najstarije međunarodne parlamentarne organizacije, a na aktuelnom zasedanju u Dohi na štandu Srbije predstavljeni su potencijali naše zemlje putem vizuelno-audio projekcije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja