14. mart 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa potpredsednikom Parlamenta Republike Koreje Đu Son Parkom

14. mart 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa potpredsednikom Parlamenta Republike Koreje Đu Son Parkom

Sreda, 14. mart 2018.

Gojković se sastala sa potpredsednikom Parlamenta Republike Koreje

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa potpredsednikom Parlamenta Republike Koreje Đu Son Parkom. U razgovoru je istaknuto da dobri i prijateljski odnosi Srbije i Republike Koreje mogu dodatno da se unaprede jačanjem političkog dijaloga i intenzivnijom ekonomskom saradnjom, s obzirom da za to postoji značajan prostor.


Gojković je naglasila da je današnja poseta posebno važna u pogledu intenziviranja parlamentarnih veza i ukazala da naredne godine dve zemlje obeležavaju 30 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, što je prilika da se dodatno jača parlamentarna saradnja i susretima na najvišem parlamentarnom nivou.

Gojković je istakla da je važno podstaći saradnju i radnih tela, grupa prijateljstva, kao i na multilateralnom planu, posebno u okviru Interparlamentarne unije i navela da je Skupština Srbije spremna da doprinese unapređenju ekonomske saradnje putem ratifikacije sporazuma.

Gojković i Park su ukazali da u oblasti ekonomije postoje veliki potencijali za razvoj saradnje, a predsednica Parlamenta je navela da je Srbija otvorena za nova ulaganja južnokorejskih kompanija. Park je rekao da je upoznat sa prednostima ulaganja u Srbiji, kao i da će to predstaviti korejskim kompanijama i pozdravio današnje postavljanje kamena temeljca za novu južnokorejsku investiciju u Zrenjeninu.

Potpredsednik Parlamenta Republike Koreje pozvao je predsednicu Narodne skupštine Srbije u posetu Republici Koreji u cilju dodatnog jačanja saradnje.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4