6. decembar 2017. Predsednica Narodne skupštine na sastanku sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine

6. decembar 2017. Predsednica Narodne skupštine na sastanku sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine

Sreda, 6. decembar 2017.

Gojković se sastala sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u zvaničnoj poseti Srbiji i tom prilikom naglasila da Srbija podržava razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom i istakla značaj redovnog političkog dijaloga.


Predsednica Narodne skupštine je podvukla da put ka boljoj budućnosti u regionu vodi kroz aktivnu saradnju u brojnim oblastima koje su od obostranog interesa, a Srbija je više puta i konkretnim aktivnostima pokazala jasnu želju za daljim napredovanjem odnosa dve zemlje.

Gojković je naglasila da međuparlamentarna saradnja predstavlja važan segment daljeg produbljivanja bilateralnih odnosa dve zemlje i da očekuje da će u najskorije vreme doći do uzvratne posete Srbiji predsedavajućih oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, što će biti prilika za unapređenje saradnje na nivou odbora, posebno u oblasti evropskih integracija, spoljnih poslova, kao i poslaničkih grupa prijateljstva i stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Predsednica Parlamenta je rekla da postoji obostrana zainteresovanost za jačanje međusobne saradnje u oblasti evrointegracija, koje su važne za čitav region i istakla da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za napredak svake zemlje regiona, kao i regiona u celini.

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je da su dosadašnji razgovori u Beogradu bili iskreni i otvoreni i istakao da je sve manje otvorenih pitanja između dve zemlje, te da veruje da se kroz intenzivnu komunikaciju sva pitanja mogu brzo rešiti.

Čović je rekao da postoji potreba i za intenzivnom komunikacijom i na zakonodavnom nivou, kao i na nivou Saveta ministara BiH i Vlade Srbije i u tom kontekstu istakao značaj predstojeće posete Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Srbiji.

Čović je rekao da odnos koji postoji na ekonomskom planu, gde se beleži rast spoljnotrgovinske razmene, treba slediti i na polju politike.

Na sastanku je bilo reči o izgradnji infrastrukture u cilju boljeg povezivanja dve države, i mogućnostima saradnje u zajedničkim projektima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2