8. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem

8. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković u razgovoru sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem

Ponedeljak, 8. jul 2019.

Gojković se sastala sa šefom Misije OEBS u Srbiji

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Andreom Oricijem, sa kojim je razgovarala o nastavku saradnje skupštine Srbije sa ovom organizacijom, kao i nastavku podrške u daljem procesu reformi.


Gojković i Oricio su istakli značaj dosadašnje dobre saradnje Narodne skupštine i Misije OEBS, kroz brojne programe i projekte. Gojković i Oricio su posebno ukazali na uspešnu saradnju i podršku Misije OEBS radu Ženske parlamentarne mreže, kao važnom aspektu aktivnosti Parlamenta, a Oricio je iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Ženskom parlamentarnom mrežom, kao i neformalnom Zelenom poslaničkom grupom.

Gojković i Oricio su razgovarali o aktuelnim pitanjima u radu Parlamenta. Gojković je ukazala na važne pomake u unapređenju rada Parlamenta, kada je reč o odluci da se zakoni ne donose po hitnom postupku, osim kada je to nužno i prilikom ratifikacija međunarodnih sporazuma, kao i da nema spajanja tačaka dnevnog reda. Gojković je navela da su razmotreni izveštaji nekoliko nezavisnih tela, kao i da je za sredu, 10. jula zakazala sednicu na kojoj će narodni poslanici razmatrati izveštaje Zaštitnika građana, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Agencije za borbu protiv korupcije, sa predlozima zaključaka nadležnih odbora, a Oricio je ukazao da je važno da u Parlamentu postoji prostor da se predstave izveštaji nezavisnih tela.

Gojković je šefa Misije OEBS u Srbiji upoznala sa procedurom izbora novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koja je u toku, kao i sa procedurama za izmenu Ustava, koju je započeo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Sastanku je prisustvovala i Stefana Miladinović, šef stalne delegacije Narodne skupštine Republike Srbije pri Parlamentarnoj skupštini OEBS.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
sreda, 26. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja