Petak, 11. maj 2018.

Gojković sazvala novu sednicu Narodne skupštine, na dnevnom redu i Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sazvala je Petu sednicu Prvog redovnog zasedanja za ponedeljak, 14. maja.


Na dnevnom redu sednice biće Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, Predlog zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, koje je podnela Vlada Srbije.

Narodna skupština razmatraće Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju,Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Predlog zakona o putevima, Predlog zakona o železnici,Predlog zakona o bezbednosti u železničkom saobraćaju, Predlog zakona o interoperabilnosti železničkog sistema, kao i Predlog zakona o Centralnoj evidenciji stvarnih vlasnika.

Narodni poslanici razmatraće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti, Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju sprečavanja terorizma, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Predlog zakona o potvrđivanju Protokola o izmeni člana 50(a) Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu i Protokola o izmeni člana 56. Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu.

Pred narodnim poslanicima biće i Predlog zakona o potvrđivanju Međunarodne konvencije o nadzoru i upravljanju brodskim balastnim vodama i talozima iz 2004. godine, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Moldavije o međunarodnom drumskom saobraćaju, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o međunarodnom drumskom prevozu putnika i tereta,Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Turske u oblasti urbanizma, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Tunis.

Predsednica Narodne skupštine predložila je da na dnevnom redu ove sednice bude Predlog odluke o obrazovanju Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Sednica će se održati u velikoj sali Doma Narodne skupštine, sa početkom u 10 časova.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
ponedeljak, 24. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja