19. decembar 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa predsednikom „LS grupe“ Kristoferom Kuom

19. decembar 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sa predsednikom „LS grupe“ Kristoferom Kuom

Četvrtak, 19. decembar 2019.

Gojković sa predstavnicima kompanija u Republici Koreji

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, koja boravi u zvaničnoj poseti Republici Koreji, sastala se danas u Seulu sa predsednikom „LS grupe“ Kristoferom Kuom, sa kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u Srbiju.


Gojković je naglasila da postoje velike mogućnosti za ekonomsku saradnju Srbije i Republike Koreje i da je Srbija spremna na dalje širenje poslovnih veza i jačanje trgovinske razmene sa Republikom Korejom i korejskim kompanijama, ukazujući da korejske fabrike zapošljavaju više od 6.500 radnika u Srbiji.

Gojković je izrazila zadovoljstvo do sada realizovanim investicijama u Srbiji i istakla značaj saradnje koja je potvrđena otvaranjem fabrike u Zrenjeninu emajliranih bakarnih žica kompanije „Eseks Jurop“ (Essex Europe), koja je deo „LS grupe“, posebno imajući u vidu da je fabrika u Zrenjaninu prvi proizvodni pogon kompanije „Eseks" na teritoriji istočne Evrope.

Gojković je podsetila da je otvaranju prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što svedoči o značaju koji Srbija pridaje korejskim investicijama i ukazala da je naša zemlja spremna na dodatnu saradnju sa jednim od najvećih korejskih konglomerata – „LS grupom“.

Gojković je rekla da je privredna aktivnost u Srbiji ove godine zabeležila značajan rast, i da Srbija zauzima prvo mesto u Evropi po stopi rasta, te da već treću godinu ostvaruje suficit u budžetu i da je budžet za 2020. godinu usmeren na podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i na ubrzanje našeg ekonomskog rasta.

Predsednica Skupštine Srbije boravi u zvaničnoj poseti Republici Koreji na poziv predsednika Narodne skupštine Republike Koreje Hi Sang Muna, sa kojim je potpisala Memorandum o razumevanju u cilju unapređenja parlamentarne saradnje.

Tokom posete Gojković se sastala i sa predsednikom Izvršnog odbora Kompanije „Jura“ Ohm Dae Jeolom, sa kojim je razgovarala o ekonomskoj saradnji i ulaganjima u Srbiji.

Gojković je istakla značaj ulaganja kompanije „Jura“ koja je do sada u fabrikama u Srbiji uložila 92 miliona evra i obezbedila 5.500 radnih mesta i izrazila nadu da će „Jura“ nastaviti sa ulaganjima u Srbiju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6