20. novembar Predsednica Narodne skupštine i poslanici Evropskog parlamenta

20. novembar Predsednica Narodne skupštine i poslanici Evropskog parlamenta

Petak, 20. novembar 2015.

Gojković sa poslanicima Evropskog parlamenta

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas sa poslanicima Evropskog parlamenta, članovima poslaničke grupe Zeleni-Evropska slobodarska alijansa, koji borave u poseti Srbiji.


Gojković je sa evropskim parlamentarcima razgovarala o evrointegracijama Srbije i naglasila da nakon izveštaja Evropske komisije, koji je prepoznao napredak koji je ostvaren, očekuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja do kraja godine, a ubrzo nakon toga i poglavlja 23 i 24.

Predsednica Narodne skupštine je ukazala da je Srbija posvećena primeni Briselskog sporazuma, ali i da očekuje da se i prištinska strana okrene sprovođenu dogovorenih rešenja.

Kopredsednik grupe Filip Lamberts istakao je da poslanička grupe Zeleni-Evropska slobodarska alijansa podržavaju integracije Srbije i regiona.

Gojković i evropski poslanici razgovarali su i o pitanju migraciju, a Lamberts je pozitivno ocenio aktivnosti i stav Srbije u suočavanju sa izbegličkom krizom. Gojković i Lamberts su se saglasili i o potrebi zajedničkog odgovora Evrope na ove izazove.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Zelenih u Narodnoj skupštini Republike Srbije Ivan Karić.