23. februar 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar inostranih poslova Gambije Usain Darboe

23. februar 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar inostranih poslova Gambije Usain Darboe

Petak, 23. februar 2018.

Gojković sa ministrom spoljnih poslova Gambije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se ministrom inostranih poslova Gambije Usainom Darboeom.


Gojković je zahvalila ministru spoljnih poslova Gambije na poseti Srbiji i istakla da je u pitanju prva poseta zvaničnika ove afričke zemlje posle mnogo godina, koja otvara nova vrata i mogućnosti saradnje na svim nivoima između dve države.

Predsednica Parlamenta je naglasila da postoji interes za razvoj međuparlamentarne saradnje na nivou radnih tela, parlamentarnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i na najvišem parlamentarnom nivou i navela da je Narodna skupština spremna da pruži doprinos ukupnoj saradnji kroz proces ratifikacije sporazuma koje budu inicirale dve vlade.

Gojković je ukazala da je značajan osnov za razvoj parlamentarne saradnje Memorandum o međuparlamentarnoj saradnji Narodne skupštine i Pan-afričkog parlamenta, potpisan 2017. godine, kao platforma za konkretno unapređenje odnosa.

Predsednica Narodne skupštine je zahvalila na najavi ponovnog razmatranja odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i istakla da se Srbija nada pozitivnim vestima, u skladu sa međunarodnim pravom i u interesu dijaloga.

Ministar spoljnih poslova Gambije je rekao da vlasti te zemlje razmatraju niz spoljnopolitičkih odluka donetih u periodu prethodne vlasti, posebno uključujući odluku o priznanju Kosova i Metohije i naveo da je želja Gambije da odnosi sa Srbijom budu unapređeni i na bilateralnom i multilateralnom planu, na temelju međusobnog poverenja i poštovanja.

Darbo je istakao da je cilj njegove posete jačanje i konkretizacija odnosa između dve zemlje i dodao da će buduća saradnja dva parlamenta dati značajan doprinos jačanju veza Srbije i Gambije.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja