11. april 2019. Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom

11. april 2019. Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom

Četvrtak, 11. april 2019.

Gojković razgovarala sa ambasadorom Ruske Federacije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković primila je danas ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarne saradnje i ukupnih odnosa dve države.


Na sastanku je istaknuto da se odnosi Srbije i Ruske Federacije intenzivno razvijaju na svim poljima, kao i da parlamentarna saradnja, koja je zasnovana na sporazumima o saradnji sa Državnom dumom i Savetom Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, izuzetno dobra i zauzima važno mesto u odnosima dve države.

Gojković i Čepurin su posebno naglasili značaj redovnog održavanja sednica Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume i ukazali na važnost narednog, četvrtog sastanka parlamentarne Komisije za saradnju u Beogradu u junu ove godine, kada će doći delegacija Državne dume na čelu sa predsednikom Vječislavom Volodinom.

Gojković je napomenula da će Beograd biti domaćin 141. skupštine IPU oktobra ove godine, kao i da očekuje da ruska delegacija bude predstavljena na najvišem nivou.

Gojković i Čepurin su razgovarali o ekonomskoj i kulturnoj saradnji i predstojećim aktivnostima na tim poljima.