26. maj 2020. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon

26. maj 2020. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon

Utorak, 26. maj 2020.

Gojković razgovarala sa Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković razgovarala je danas, putem video linka, sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon. U razgovoru je učestvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.


Gojković je sa Bilčikom i Fajon razgovarala o aktivnostima koje su preduzete u cilju poboljšanja uslova za održavanje predstojećih parlamentarnih izbora i ispunjenja obaveza iz zaključaka usvojenih na prethodne tri runde Međustranačkog dijaloga.

Predsednica Skupštine Srbije je istakla da je u proteklom periodu sve što je dogovoreno u tri runde dijaloga i ispunjeno i da se primenjuje, podsetivši da su donete izmene i dopune zakona, da je završen proces izbora članova REM-a i Nadzornog odbora i napomenula da je nakon sastanka sa predstavnicima političkih stranaka koje su najavile izlazak na izbore omogućeno da osim javnih beležnika, potpise birača overavaju i opštinske i gradske uprave.

Gojković je rekla da je već ranije upućen poziv Evropskom parlamentu, kao i parlamentarnim skupštinama Saveta Evrope, OEBS-a i Mediterana da prate izborni proces i da su svi koji žele da prate izborni proces i na dan izbora dobrodošli. Gojković je ukazala da će biti preduzete sve mere tokom izbornog procesa i izbornog dana kako bi se očuvalo zdravlje građana.

Gojković je upoznala evropske parlamentarce sa održavanjem sednica Narodne skupštine u situaciji pandemije Kovida 19 i svim merama koje su preduzete da Parlament zaseda na bezbedan način i da sprovodi svoju ulogu.

Šef Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanja Fajon, između ostalog je rekla da je važno da se obezbedi i osigura integritet izbornog procesa koji je podjednako važan za same učesnike ali i građane, kako bi imali poverenja u izborni proces, kao i da je značajno kredibilo izveštavanje o izbornom procesu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1