21. oktobar 2018.  Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković na otkrivanju spomenika borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči

21. oktobar 2018. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković na otkrivanju spomenika borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči

Ponedeljak, 22. oktobar 2018.

Gojković prisustvovala otkrivanju spomenika borcima balaknskih i Prvog svetskog rata

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković prisustvovala je otkrivanju spomenika borcima poginulim u balkanskim i Prvom svetskom ratu u Gornjoj Trepči kod Čačka i tom prilikom naglasila da je naša istorija teška i stradalnička, ali da su je stvarali časni, pošteni i hrabri ljudi, kao i da je na današnjim generacijama da neguju sećanje na slavne stranice srpske istorije.


Gojković je naglasila da Srbiju pre jednog veka nisu uspeli da slome, a da je srpski narod sačuvao svoj slobodarski duh, svestan da samo tako može da živi dostojanstveno u svojoj zemlji.

„Srbija ni danas nema veći interes i važnije misije od očuvanja svoje teško stečene slobode, mira i stabilnosti“, poručila je Gojković.

Predsednica Parlamenta je napomenula da je istovremeno važno da se ne dozvoli prekrajanje istorije i istakla da je na današnjim generacijama ne samo obaveza da neguju nasleđe koje su nam preci ostavili, već i da buduće generacije uče o vrednosti slobode.

„Ovo je godina velikih jubileja, godina u kojoj obeležavamo i slavimo veliku pobedu. Sada, vek kasnije kada se sećamo tih slavnih stranica naše istorije, prava je prilika da se na ovakav način zahvalimo i odužimo svima onima za koje nije postojala viša vrednost od slobode i nezavisnosti“, poručila je Gojković.

Gojković je ukazala da je konačno oslobođenje Srbije u balkanskim ratovima od osmanske vlasti, kao i odbrana države od napada neuporedivo nadmoćnijeg neprijatelja u Prvom svetskom ratu pored brojnih epskih bitaka i pobeda, nosilo sa sobom i stradanje naroda, koji je bio vođen jedino željom da u svojoj zemlji živi i radi slobodno.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5