Utorak, 11. februar 2020.

Gojković predvodi delegaciju u Rusiji na zasedanju srpsko-ruske parlamentarne Komisije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković predvodiće delegaciju Skupštine Srbije na Petom zasedanju zajedničke parlamentarne Komisije za saradnju između Narodne skupštine Republike Srbije i Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije u Moskvi 12. februara.


Predsednica Skupštine Srbije i predsednik Državne dume Vječislav Volodin imaće bilateralni susret, a potom će zajedno otvariti sednicu Komisije za saradnju dva parlamenta. Gojković će imati susret i sa predsednicom Saveta Federacije Valentinom Matvijenko.

U radnom delu Komisije za saradnju poslanici dva parlamenta razmatraće parlamentarnu pratnju realizacije rusko-srpskih dogovora u ključnim i perspektivnim oblastima bilateralne saradnje, između ostalog u energetici, informacionim i komunikacionim tehnologijama, digitalnoj ekonomiji, koordinacija rada Državne Dume i Narodne skupštine u jačanju međunarodne i regionalne bezbednosti u okviru bilateralnih i multilateralnih formata. Članovi Komisije razmatraće i zajedničke napore po zaštiti istorijskog pamćenja i suprotstavljanju heroizaciji nacizma u kontekstu 75. godišnjice završetka Drugog svetskog rata.

Koopredsednici Komisije su potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Đorđe Milićević i predsednik Odbora za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Državne dume Sergej Aleksandrovič Žigarev.

U delegaciji Narodne skupštine su i narodni poslanici prof. dr Žarko Obradović, Milovan Drecun, Sandra Božić, Dragomir Karić i Dubravka Filipovski.

Komisija za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume formirana je decembra 2015. godine, a na osnovu sporazuma o saradnji dva parlamenta.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
četvrtak, 30. novembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja