12. septembar 2018. Predsednica Narodne skupštine u poseti Velikom Trnovu

12. septembar 2018. Predsednica Narodne skupštine u poseti Velikom Trnovu

Sreda, 12. septembar 2018.

Gojković posetila Veliko Trnovo

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković, u okviru zvanične državne posete Bugarskoj, posetila je Veliko Trnovo, gde je razgovarala sa gradonačelnikom Danijelom Panovim.


Gojković je istakla značaj razvoja saradnje na lokalnom i regionalnom nivou i naglasila da je to pravi način da se dobra saradnja na političkom planu pretoči u konkretne oblike saradnje.
Predsednica Skupštine Srbije je ukazala da je potrebno podstaći još čvršće povezivanje i jačanja veza između gradova i opština u oblasti turizma, kulture, što će doprineti boljem povezivanju dve države, a sa gradonačelnikom Panovim je razgovarala o mogućnosti dodatnog povezivanja opština i gradova dve države.

Panov je napomenuo da Veliko Trnovo ima dobru saradnju sa Nišom, kao i da je spreman da razvija saradnju sa drugim lokalnim samoupravama u Srbiji. Panov je prihvatio predlog delegacije Narodne skupštine Republike Srbije da se u narednom periodu razvije bliska saradnja Velikog Trnova i Kraljeva, koja će biti zaokružena sporazumom o saradnji i bratimljenju dva grada.

Gojković je izrazila zadovoljstvo zbog posete Velikom Trnovu na poziv gradonačelnika Panova, imajući u vidu njegov poseban status, kao i kulturni i istorijski značaj, ali i značaj koji ima za Srbiju i srpski narod zbog Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja, koji je u ovom gradu proveo svoje poslednje dane, gde je i sahranjen, a koji i danas predstavlja snažan most prijateljstva Srba i Bugara.

Gojković je sa potpredsednikom Narodnog sobranja Bugarske Javorem Notevim i gradonačelnikom Velikog Trnova Panovim položila cveće na grob gde je bio sahranjen Sveti Sava u Crkvi Svetih 40 velikomučenika.

U Delegaciji Narodne skupštine su i narodni poslanici, članovi odbora za spoljne poslove i evropske integracije Maja Pužić i Žarko Mićin.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1