1. jun 2020. Gojković otvorila onlajn-konferenciju „Društvena odgovornost u vremenima krize"

1. jun 2020. Gojković otvorila onlajn-konferenciju „Društvena odgovornost u vremenima krize"

Ponedeljak, 1. jun 2020.

Gojković otvorila onlajn-konferenciju „Društvena odgovornost u vremenima krize"

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković otvorila je danas onlajn-konferenciju „Društvena odgovornost u vremenima krize" i tom prilikom istakla da jedinstvo, humanost i solidarnost koju je pokazao najveći deo našeg društva u kriznim vremenima borbe protiv Kovida 19 daje nadu da smo svi zajedno još jednom oživeli svest o značaju ovih vrednosti za čitavu našu zajednicu.


Gojković je rekla da je, sagledavajući celokupnu sliku naše borbe protiv Kovida 19, uverena da smo kao država i društvo pokazali da možemo dobro da reagujemo u teškim vremenima i da odgovornim odlukama možemo da se nosimo sa ovim savremenim izazovima, za koje nijedna država, pa i one razvijenije od Srbije, nisu bile spremne.

„Najveći deo građana je razumeo koliko je važna ova borba koju zajedno vodimo. O tome svedoče i brojni primeri solidarnosti, požrtvovanosti, pomoći onima kojima je najpotrebnija, kao i slike izgradnje jačih međugeneracijskih odnosa, koju smo mogli videti kroz pomaganje mladih našim starijim sugrađanima“, naglasila je Gojković.

Predsednica Skupštine je ukazala da su važan deo tog zajedničkog odgovora društva bili upravo odgovorni pojedinci, među njima brojne javne ličnosti, sportisti i kompanije koje su svojim primerom pokazale koliko je humanost posebno značajna u takvim okolnostima.

„Mnogo je načina na koje su brojne firme podržale naše društvo u suočavanju sa ovim izazovom“, rekla je Gojković i ukazala da su društvenoodgovorno poslovanje, na prvom mestu pokazale sve one firme, koje i pored otežanih uslova poslovanja, nisu otpuštale svoje radnike. Predsednica Skupštine je dodala da je ovo prilika da se pohvale i sve one kompanije koje su se vrlo brzo prilagodile novim okolnostima i građanima omogućile da od kuće, onlajn, dođu do svega što im je potrebno, kao i one koje su svoju proizvodnju usmerile ka prevazilaženju krize i dodala da su odgovorno i ozbiljno poslovanja pokazali i trgovinski lanci koji su obezbedili dobru snabdevenost naših građana svim namirnicama, u vreme kada smo gledali slike iz Evrope i sveta opustošenih marketa i nestašice mnogih proizvoda.

Gojković je napomenula da slično kao i u Italiji, gde su poznati modni brendovi započeli proizvodnju maski i mnoge donirali, i u Srbiji je naša tekstilna industrija pokazala odgovornost i u kratkom roku, kada su se sve zemlje na svetskom tržištu borile za nabavku maski, započela sopstvenu proizvodnju, te dodala da sve pohvale zaslužuju brojni pojedinci, sportisti, kao i kompanije koje su bolnicama u Srbiji donirale respiratore.

Gojković je navela da je u tom svetlu i organizator ove konferencije primer kompanije koja se, akcijom „Pomozimo našim starijim sugrađanima”, potvrdila kao društveno odgovorna kompanija, i dodala da je akcija naišla na veliki odziv Novosađana koji su pomagali starijim i najugroženijim građanima oko snabdevanja namirnicama, lekovima, ili šetnji kućnih ljubimaca, kao i da je sama imala priliku da kao volonter podrži ovu akciju.

Gojković je naglasila da se odavno uspešno poslovanje ne meri samo ostvarenim profitom, kvalitetom proizvoda, brojem potrošača ili udelom u tržištu, već je mera uspeha svake moderne kompanije i briga koju pokazuje za zajednicu čiji je deo, te da i građani, posebno u kriznim vremenima, žele da vide humanije lice kompanija čije proizvode kupuju ili čije usluge koriste.

„Zato mi to daje nadu da će i mnoge kompanije i u vremenu pred nama društveno odgovorno ponašanje posmatrati kao neraskidivi deo svog ukupnog uspešnog poslovanja“, rekla je Gojković.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
utorak, 7. decembar

Ceo kalendar dogadjaja