Sreda, 8. jul 2020.

Gojković osudila nasilni upad u Narodnu skupštinu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila upad u Skupštinu Srbije.


„Najoštrije osuđujem nasilni jučerašnji upad u Skupštinu Srbije. Slike divljaštva koje smo videli u Beogradu, kao i blokiranje kola hitne pomoći kada se mnogi naši građani bore sa Kovidom 19 su nedopustive i ni na koji način ne mogu da doprinesu očuvanju javnog zdravlja građana.

Kao neko ko je oboleo od Kovida 19 i sama znam koliko je ovo teška bolest, sa kojom se nosimo iz dana u dan. Dok oni ruše Beograd, lekari i medicinske sestre bore se za živote ljudi, ulažući poslednji atom snage i rizikujući čak i svoj život. Ovaj huliganski i bezobzirni čin ni ja, kao ni ogromna većina građana, ne prepoznajemo kao nešto je u interesu Srbije.

Istovremeno, inspiratori ovakvog vandalizma pokazuju da je njihova jedina namera da izazovu haos i nerede, ne prezajući ni od toga da zloupotrebe čak i ovako težak izazaov. Na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na jedinstvo u teškoj borbi protiv virusa koji pogađa čitav svet, podstrekači ovakvih nasilnih događaja, u želji da steknu jeftine političke poene čak i u ovoj situaciji, odgovaraju kako jedino umeju - mržnjom, nasiljem i izazivanjem nereda. Sve njih koji žele da mimo volje građana uđu u Skupštinu podsetiću da se poverenje građana dobija na izborima, a ne nasiljem na ulici i upadom u Parlament. Srbija je uređena država i zato će umeti da zaštiti svoj demokratski poredak i institucije, kao i izraženu volju građana na izborima, a svi oni koji su činili nasilje biti u skladu sa zakonom sankcionisani“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1