Četvrtak, 9. jul 2020.

Gojković osudila nasilničke napade demonstranata ispred Skupštine Srbije i na ulicama Beograda i Novog Sada

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je sudila nasilničke napade demonstaranata na Dom Narodne skupštine, divljanje na ulicama Beograda i Novog Sada, kao i napade na Gradsku kuću i medije.


„Zgrožena sam sinoćnim divljanjem demonstranata ispred Skupštine Srbije, ali i ulicama Beograda i Novog Sada i najoštrije osuđujem vandalizam onih koji očigledno ne prezaju od najgnusnijeg nasilja kako bi destabilizovali Srbiju. Njih ne zanima ni javno zdravlje građana, niti kako da se građani zaštite od virusa Kovid 19, već isključivo izazivanje haosa, nereda i kako da oslabe pozicije naše zemlje.

Postavljam pitanje svima koji sa simpatijama gledaju na ove proteste da li su slike Beograda i Novog Sada sinoć slike mirnih demonstranata i da li se ovako ponašaju mirni građani koji samo iskazuju svoje nezadovoljstvo?

Istovremeno, napad na Narodnu skupštinu kao dom svih građana je napad na demokratiju, a država će zaštiti sve naše institucije i izbornu volju građana Srbije.

Građani Srbije se gnušaju nad sinoćnim slikama divljanja. To nije slika koju najveći broj naših građana želi da gleda u svojoj zemlji, jer žele političku i ekonomsku stabilnosti, uređenu zemlju koja se razvija, i koja može hrabro da odgovori na sve izazove pred nama.

Svi oni koji podstiču i raduju se ovakvim činovima nasilja i bezumlja ispred Narodne skupštine, kao i u Novom Sadu, gde je prvi put u istoriji neko nasrnuo na Gradsku kuću, moraju da znaju da neće pokolebati predstavnike građana, ni rukovodstvo Srbije u odlučnoj nameri da štite interese naše zemlje i naših građana. Srbija neće pokleknuti pred ovim nasilnicima i huliganima, inspirisanim očigledno željom da bez ikakve podrške građana Srbije dođu na vlast bez izbora“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
nedelja, 29. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja