Petak, 4. septembar 2015.

Gojković i Ernandes potpisali sporazum o saradnji dva parlamenta

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković danas se tokom posete Kubi sastala se predsednikom Nacionalne skupštine te zemlje Huanom Estebanom Laso Ernandesom, sa kojim je potpisala sporazum o jačanju međuparlamentarnih veza.


Gojković i Ernandes su potpisivanjem sporazuma potvrdili interes za jačanje saradnje, imajući u vidu rastući značaj parlamenatana globalnom planu, i želju za intenziviranjem odnosa kroz podsticanje saradnje radnih tela, grupa prijateljstava, razmenu iskustava u zakonodavnom domenu, a na osnovu istorijskih veza između dve države.

Gojković je navela da Srbija ceni podršku koju Kuba pruža očuvanju teritrijalnog integriteta Srbije. Predsednica Narodne skupštine je rekla da Srbija podržava ukidanje ekonomske, trgovinske i finasijske blokade SAD i pozdravlja normalizaciju odnosa dve države.

Na sastanku je istaknuto i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje u oblasti poljoprivrede, medicine i farmaceutske industrije, biotehnologije i genetskog inženjeringa. Gojković je istakla da podržava konkretizaciju projekata u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije, kao i što skoriju registraciju vakcina i lekova sa Kube.

Sa predsednicom Narodne Skupštine, koja je na poziv Ernadesa posetila Kubu, je i predsednik poslaničke grupe prijateljstva Narodne skupštine sa tom zemljom Ljubiša Stojmirović. Gojković je imala sastanak u MSP, Centralnom komitetu KP Kube, a posetila je Centar za genetski inženjering i biotehnologiju i Kubanski institut za prijateljstvo sa narodima.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1