Četvrtak, 27. februar 2020.

Gojković i Čubrilović otvaraju prvo zasedanje Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske

Prvo zasedanja Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske biće održano u petak, 28. februara u Skupštini Srbije, a zasedanje će uvodnim izlaganjem otvoriti predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.


U radnom delu Komisije za saradnju poslanici će razgovarati o razvoju odnosa Republike Srbije i Republike Srpske, o međuparlamentarnoj saradnji i perspektivama regionalne stabilnosti i bezbednosti.

Komisija će razmatrati parlamentarnu podršku razvoju ekonomsko-trgovinske saradnje Republike Srbije i Republike Srpske u ključnim oblastima, sa akcentom na saradnji u oblasti energetike i infrastrukture.

Članovi Komisije razmatraće i saradnju na zaštiti istorijskog sećanja kroz zajedničko obeležavanje godišnjica, sećanja na žrtve i izgradnju i održavanje memorijala.

Rad Komisije nakon uvodnih obraćanja predsednika parlamenata vodiće potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić i potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković.

U radu Komisije ispred Skupštine Srbije učestvovaće potpredsednik Skupštine Srbije prof. dr Vladimir Marinković, predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Snežana B. Petrović, predsednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Katarina Rakić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Mirko Krlić, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta i član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Neđo Jovanović.

U ime Narodne skupštine Republike Srpske učestvuju predsednica Zakonodavnog odbora i član Odbora za ustavna pitanja Dušica Šolaja, predsednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Dragan Čavić, predsednik Odbora za privredu i član Odbora za ustavna pitanja Maksim Skoko, predsednica Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje i član Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Gordana Tešanović.

Prvo zasedanja Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske održava se na osnovu Memoranduma o obrazovanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske iz 2018. godine i na osnovu Protokola o saradnji dve skupštine iz 2008. godine.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
petak, 7. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja