22. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

22. jul 2019. Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež

Ponedeljak, 22. jul 2019.

Gojković i Čadež potpisali Sporazum o saradnji Narodne skupštine i Privredne komore Srbije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež potpisali su danas u Skupštini Srbije Sporazum o saradnji u cilju jačanja saradnje privrede i parlamenta, kako prilikom donošenja zakonskih propisa od značaja za privredu Republike Srbije, tako i u promociji privrede Srbije u svetu i mogućnosti ulaganja u našu zemlju.


Gojković je istakla da je potpisivanjem Sporazuma o saradnji institucionalizovana buduća saradnja Narodne skupštine RS i Privredne komore Srbije i navela da je napravljen značajan korak u jačanju saradnje Narodne skupštine sa privredom prilikom donošenja zakona i stvaranja povoljnije investicione klime.

Gojković je ukazala da će Sporazum o saradnji omogućiti učešće predstavnika Privredne komore u radu odbora u pripremi zakona, kao i saradnju sa privrednom i PKS u pripremi i organizovanju javnih slušanja o zakonima koji se tiču privrede, a pre razmatranja u plenumu Skupštine Srbije.

Gojković je naglasila da je posebno važna saradnja i zajednički rad u oblasti parlamentarne diplomatije, kako tokom zvaničnih bilateralnih poseta, tako i na multilateralnim parlamentarnim događajima na promociji privrednih potencijala Srbije i predstavljanju mogućnosti ulaganja.

Gojković je istakla da će Narodna skupština i PKS sarađivati i prilikom održavanja predstojeće 141. skupština Interparlamentarne unije u Beogradu od 13 do 17. oktobra, jer je u pitanju prvi tako važan skup koji se u našoj zemlji organizuje posle nekoliko decenija. Gojković je napomenula da će to biti dobra prilika da se Srbija predstavi i sa privrednim potencijalima, budući da se očekuje dolazak delegacija iz više od 150 država.

Gojković je rekla da je potpisivanjem Sporazuma o saradnji Skupština Srbije pokazala da poštuje segment privrede i zalaganje Privredne komore da sarađuje sa poslanicima u cilju poboljšanja zakonodavne slike i mogućnosti investiranja u našu državu.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je zahvalio na spremnosti Skupštine Srbije na zajednički rad i institucionalizaciji saradnje potpisivanjem Sporazuma.

„Privreda ovim dobija mogućnost da iznese svoje argumente poslanicima koji učestvuju i diskutuju o zakonskim aktima koji se tiče privrede. Tu vidimo mogućnost da Privredna komora Srbije doprinese i ukaže kako se neki zakonski okvir primenjuje u svakodnevnom poslovnom ambijentu i gde su problemi“, rekao je Čadež i ukazao da je ovim Narodna skupština pokazala da želi da donosi zakonodavni okvir kakav je potreban građanima i privredi koja pravi ekonomsku dinamiku.

Čadež je naglasio da je, pored saradnje u odborima i javnim slušanjima, posebno važna međunarodna saradnja i ukazao da Privredna komora želi da doprinese promociji privrede Srbije u okviru parlamentarne diplomatije, u aktivnostima predsednice Skupštine Srbije, poslanika i parlamentarnih delegacija, kako bi bili i „pravi ambasadori srpske privrede“.

„Nama je važno da radimo zajedno na planu međunarodne saradnje“, istakao je Čadež i naveo da je izuzetno značajno predstaviti šta konkretno Srbija i njene kompanije mogu da ponude.


Video (1)

Ponedeljak, 22. jul 2019. | potpisivanje Sporazuma o saradnji između Narodne skupštine i Privredne komore Srbije i izjave za medije predsednice NS i predsednika PKS 22.07.2019.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6