Ponedeljak, 19. mart 2018.

Gojković čestitala Li Džanšuu izbor za predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je Li Džanšuu izbor na mesto predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa.


„Upućujem Vam iskrene i najsrdačnije čestitke povodom izbora na odgovornu i visoku funkciju predsednika Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa i želim Vam mnogo uspeha u radu.

Polazeći od prijateljstva naše dve zemlje, čiji je čelični karakter potvrđen i u dobrim i u teškim momentima istorije, želim da izrazim punu spremnost na nastavak razvijanja naših plodonosnih odnosa u korist naših naroda, na osnovu okvira Sveobuhvatne strateške saradnje, kao i Protokola o formiranju Komisije naše dve institucije.

Uz snažnu opredeljenost da učešćem u projektima od globalnog značaja kao što je „Jedan pojas jedan put“ pružimo doprinos izgradnji sudbinske zajednice naroda u interesu mira i saradnje na ravnopravnim osnovama, dozvolite da istaknem privrženost daljem sveukupnom unapređenju naših parlamentarnih i ukupnih odnosa. U tom kontekstu, pamteći veličanstveno gostoprimstvo prilikom moje prethodne posete Narodnoj Republici Kini, želim da Vam ovom prilikom uputim poziv za zvaničnu posetu Republici Srbiji“, navodi se u čestitki predsednice Narodne skupštine.