Ponedeljak, 13. jul 2020.

Gojković: Maske su potpuno pale

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila nasilje ispred Skupštine Srbije.


„Najoštrije osuđujem brutalne scene nasilja koje smo ponovo videli ispred Narodne skupštine. Slike huligana koji bacaju šok bombe na policiju, razbijaju bezbednosne kamere na Skupštini Srbije, i imovinu koja pripada svim građanima naše zemlje, pa sve do nacističkog pozdrava, pokazuju da su maske potpuno pale i da inspiratori ovih nereda ne prezaju da pribegnu najgnusnijem nasilju kao poslednjem izlazu, jer ih napredak Srbije i rast njenog ugleda i snage boli i pogađa. Zato ne iznenađuje upornost sa kojom pokušavaju da podrivaju i napadaju institucije Srbije i njenih građana, ali nikoga ne sme da iznenadi ni odlučnost Srbije da te interese brani i da ne dozvoli da nasilje pobedi.Zašto napadaju policiju i skrnave spomenik kulture Dom narodne skupštine? Koja je to politička ideja i program koji treba da donese bolji život građana Srbije, želeo bi da zna svaki pristojan građanin Srbije?

Građani Srbije jako dobro razumeju i raspoznaju prave motive koji se kriju iza lažnog pozivanja na patriotizam i tobožnje brige za naše nacionalne interese. To su samo prazne fraze iza kojih stoje isključivo interesi onih koji žele da profitiraju na razaranju mira i stabilnosti i snage Srbije.

Jasno je da sva mržnja koja se izliva protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je i juče snažno branio interese naše zemlje i građana, kao i sve kamenice, šok bombe, suzavci, i neverovatna spremnost da se interes sopstvenog naroda baci pod noge, ne može da sakrije istinu o njima – da su u pitanju samo neuspešni pokušaji uzurpacije narodne volje. Svi oni moraju da znaju da na vlast ne mogu doći ni zauzimanjem autoputeva, ni nasiljem na ulicama i mimo volje građana Srbije, već samo izborima, na kojima su građani 21. juna nedvosmisleno iskazali svoje mišljenje.“Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
utorak, 7. decembar

Ceo kalendar dogadjaja