Petak, 2. decembar 2016.

Gojković: Deca u seoskim školama moraju da imaju uslove kao i u gradu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i Odbora za prava deteta Maja Gojković posetila je danas izdvojeno odeljenje Osnovne škole „22. decembar“ u Gornjoj Trepči i tom prilikom poručila da sva deca u Srbiji moraju da imaju jednake uslove za odrastanje i školovanje.


„Posetom ovoj školi želela sam da skrenem pažnju na seoske škole u Srbiji. Sva deca moraju da imaju jednake uslove da se školuju kako bi imali i jednake uslove za budućnost, jer će sigurno postati vredni ljudi, koji će doprineti da Srbija bude dobro mesto za život“, rekla je Gojković.

Predsednica Narodne skupštine je ukazala da prioritet mora da bude ulaganje dodatnih napora kako bi se poboljšali uslovi školovanja dece na selu i istakla da je zato važno što je Vlada Srbije krenula u renoviranje škola u Srbiji. Ona je izrazila zadovoljstvo što škola u Gornjoj Trepči sada ima i bolju opremu za rad učenika, nove klupe i sanitarni čvor, kako bi đaci mogli da uče i odrastaju u boljim uslovima.

Gojković je zahvalila organizaciji „Women and Health Alliance – WAHA International“, koja je prepoznala značaj podrške deci u seoskim školama, i koja je obezbedila donaciju od 160 školskih rančeva i pribora za školu za decu.

Gojković je, nakon što je učenicima osnovne škole sa predstavnicima organizacije uručila poklone, najavila i nastavak saradnje sa „WAHA International“, gde će fokus biti pomoć i podrška deci i ženama obolelim od raka.

Miloš Babić, regionalni koordinator organizacije rekao je da je organizacija „WAHA International“ prisutna u Srbiji nešto više od godinu dana i da je aktivnosti započela tokom migrantske krize, ali da je svoju delatnost proširila i na podršku građanima u Srbiji, pre svega deci i ženama.

„Misija naše organizacije je podrška ženama i deci, zdravstvena i socijalna i naišli smo na otvorena vrata državnih organa i uz njihovu pomoć i zajedničku inicijativu sprovodimo aktivnosti“, rekao je Babić, koji je naveo da je današnja donacija obezbeđena i uz podršku kompanije „Etihad Airways“.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31