Utorak, 14. novembar 2017.

Gojković uputila saučešće Iranu i Iraku

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je saučešće predsedniku Islamskog Parlamenta Irana Ali Laridžaniju i predsedniku Veća predstavnika Iraka Salimu Al-Džuburiju, povodom velikog broja nastradalih u zemljotresu koji je pogodio oblast na iračko-iranskoj granici.


U telegramu saučešća predsedniku Islamskog Parlamenta Aliju Laridžaniju, koji je predsednica Skupštine Srbije uputila navodi se:

„Duboko smo potreseni vestima o tragičnom zemljotresu i velikom broju nastradalih i nestalih. Dozvolite mi da Vama, predstavnicima Islamskog Parlamenta Irana i čitavom narodu Irana, u ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje lično ime, uputim izraze dubokog saučešća i solidarnosti. U ovom tužnom trenutku, molim Vas da prenesete izraze iskrenog saučešća povodom nemerljivog gubitka porodicama nastradalih, nadu da će nestali biti uskoro nađeni, kao i želju da se povređeni brzo oporave.“

U telegramu koji je predsednica Skupštine Srbije uputila predsedniku Veća predstavnika Iraka Salimu Al-Džuburiju navedeno je:

„Sa velikim žaljenjem smo primili vest o zemljotresu koji je pogodio Vašu zemlju, o nastradalima i nestalima. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i svoje lično ime izražavam najdublje saučešće Vama, predstavnicima Veća i narodu Iraka.

U ovom teškom trenutku delimo bol i tugu onih koji su ostali bez svojih najmilijih, uz uverenost da ćete imati snage da pomognete ugroženima, pružite podršku onima koji su izgubili svoje najmilije i obnovite porušeno.“Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4