Četvrtak, 17. novembar 2011.

Generalni sekretar Narodne skupštine razgovarao sa studentima političkih i pravnih nauka iz Izraela i Velike Britanije

Generali sekretar Narodne skupštine Veljko Odalović i pomoćnik generalnog sekretara Mirjana Radaković razgovarali su danas u Domu Narodne skupštine sa delegacijom studenata političkih i pravnih nauka iz Izraela i Velike Britanije, koji su gosti Pravnog fakulteta Univerziteta Union u Beogradu.


Generalni sekretar Veljko Odalović upoznao je studente sa ovlašćenjima i načinom rada Narodne skupštine. Rad Narodne skupštine u tekućem sazivu veoma je intenzivan, o čemu svedoči preko 760 usvojenih zakonskih akata i preko 200 odluka, naveo je Odalović. Narodna skupština je ojačala i svoju kontrolnu funkciju u odnosu na Vladu i regulatorna tela, što je postignuto izmenama Poslovnika Narodne skupštine. Uporedo sa vršenjem zakonodavne i kontrolne funkcije, radilo se i na jačanju parlamentarne diplomatije, istakao je Odalović.

Generalni sekretar je razgovarao sa studentima i o odnosu grana vlasti u Srbiji, izbornom procesu i partijskom sistemu. Studenti su se interesovali i za aktuelnu političku situaciju u Srbiji, posebno u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i sa sticanjem statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.