16. jul 2015. Ekonomski kokus u poseti Čajetini i Užicu

16. jul 2015. Ekonomski kokus u poseti Čajetini i Užicu

Četvrtak, 16. jul 2015.

Ekonomski kokus u poseti Čajetini i Užicu

Članovi Ekonomskog kokusa Narodne skupštine i predstavnici NALED-a i IRI-ja sastali su se sa privrednicima i predstavnicima lokalnih samouprava Čajetine i Užica.


Narodni poslanici su izrazili spremnost da rade na poboljšanju privrednog ambijenta i na ravnomernom regionalnom razvoju kroz izmene i dopune postojeće zakonske regulative i donošenje novih zakonskih rešenja. Oni su takođe rekli da će biti most ka izvršnoj vlasti i resornim ministarstvima, kako bi se problemi privrede dinamično rešavali.

Zajednički je zaključeno da je najznačajniji cilj vlade i parlamenta očuvanje postojećih radnih mesta i infrastrukturno opremanje, koje bi dovelo do većeg priliva stranih investicija, ali i lakšeg poslovanja domaćih preduzeća i realizacije njihovih izvoznih aranžmana. Razmatrana su pitanja koja su vezana za rad carine, turističke inspekcije, izmene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o privrednim društvima. Takođe, dogovoreno je da sastanci između poslanika i privrednika ovog regiona budu intenzivniji i da se uloži zajednički napor kako bi se povećao izvoz preduzeća koja tu posluju.

Dušan Vasiljević iz USAID-a predstavio je članovima Kokusa metodologiju izrade „Doing business“ liste Svetske banke i mogućnosti da se Srbija bolje pozicionira na ovoj listi, koja je veoma važan parametar najboljim svetskim investitorima kada donose odluku gde će da investiraju.

Barbara Brumel iz IRI-a, izradila je i predstavila Komunikacioni plan Kokusa koji je jednoglasno usvojen. Komunikacioni plan predviđa izradu Newsletter-a, redovne konferencije za medije, otvaranje twiter naloga koji za cilj imaju da upoznaju širu javnost i građane o aktivnostima Ekonomskog kokusa. Članovi Kokusa su se složili da je širenje partnerstava sa NVO, „Think-thank“ organizacijama, strukovnim udruženjima i komorama ključno da bi u punom kapacitetu mogli da ispune ciljeve i doprinesu ekonomskom razvoju, investicijama i novom zapošljavanju.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
nedelja, 3. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja