Utorak, 4. mart 2008.

Dvanaesta sednica Odbora za odbranu i bezbednost

Na sednici Odbora za odbranu o bezbednost, koja je održana 4. marta, razmatrani su predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma između Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Vlade Slovačke Republike o saradnji u oblasti odbrane i Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Bugarske.Na sednici Odbora za odbranu o bezbednost, koja je održana 4. marta, razmatrani su predlozi zakona o potvrđivanju Sporazuma između Saveta ministara Srbije i Crne Gore i Vlade Slovačke Republike o saradnji u oblasti odbrane i Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Bugarske. Sednici Odbora predsedavao je Ivica Dačić.

U obrazloženju predloga zakona, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Dušan Spasojević istakao je da ovi sporazumi predstavljaju pravni osnov za bilateralnu vojnu saradnju i da su to tipski sporazumi koji su prethodno dobili pozitivno mišljenje Vlade Srbije.

Po obavljenom jedinstvenom pretresu, članovi Odbora odlučili su da predlože Narodnoj skupštini Srbiji usvajanje ta dva zakona.

Predsednik Dačić obavestio je članove Odbora da je od nadležnih ministarstava odbrane i unutrašnjih poslova, kao i od Vojnobezbednosne, Vojnoobaveštajne i Bezbednosno-informativne agencije zatražio izveštaje o aktuelnom stanju bezbednosti u Republici Srbiji nakon jednostranog, nelegalnog i protivustavnog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije 17. februara, u najkraćem roku. Dačić se pozvao na član 78. stav 5 Poslovnika Narodne skupštine, odredbe Zakona o osnovama uređenja službi bezbednosti Republike Srbije i Zakona o policiji i najavio da će se ovi izveštaji naći na dnevnom redu prve naredne sednice, kada će se tražiti i odgovori na više konkretnih pitanja, koja su postavljena na ovoj sednici.

Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
ponedeljak, 15. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja