Utorak, 16. mart 2004. - Sreda, 17. mart 2004.

Druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja u 2004. godini za utorak, 16. mart, sa početkom u 10 časova.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Drugu sednicu Prvog redovnog zasedanja u 2004. godini za utorak, 16. mart, sa početkom u 10 časova.

Narodni poslanici su na početku sednice minutom ćutanja odali poštu poginulima u terorističkom napadu u Madridu u Španiji.

Narodna skupština je obaveštena da je Poslanička grupa Demokratske stranke Srbije za predsednika poslaničke grupe izabrala narodnog poslanika Branislava Ristivojevića, a za njegovog zamenika narodnog poslanika Dušana Prorokovića.

Narodna skupština je konstatovala prestanak mandata, pre isteka vremena na koje su izabrani, narodnim poslanicima Dejanu Mihajlovu, Vojislavu Koštunici, Zori Simović, Draganu Maršićaninu, Gordani Matijašević, Milanu Raduloviću i Nebojši Bakarecu, izabranim sa Izborne liste Dermokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica, zatim, Aleksandru Čortiću, Velimiuru Iliću, Bojanu Dimitrijeviću i Vlajku Seniću izabranim sa Izborne liste Srpski pokret Srbije-Nova Srbija-Vuk Drašković-Velimir Ilić, kao i Vladimiru Iliću, Vesni Piperski-Tucakov i Neveni Karanović, izabranim sa Izborne liste G17 plus-Miroljub Labus.

Narodna skupština je konstatovala da je, danom podnošenja ostavki, prestao mandat Ljiljani Čolić, Draganu Jočiću i Aleksandru Popoviću na funkciju poslanika u Skupštini Srbije i Crne Gore.

Na osnovu izveštaja Republičke izborne komisije i Administrativnog odbora, Narodna skupština je, u nastavku rada, konstatovala potvrđivanje mandata narodnim poslanicima Svetlani Stojanović, Helijani Dragojević, Ljubiši Đokoviću, Slavoljubu Matiću, Željku Tomiću, Đorđu Čukvasu i Milanu Dimitrijeviću, izabranim sa Iz6orne liste Drmokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica, Bogoljubu Pejčiću, Staniši Stevanoviću, Tomislavu Kitanoviću i Dušanu Mrvošu, izabranim sa Izborne liste Srpski pokret obnove-Nova Srbija-Vuk Drašković-Velimir Ilić i Ivani Kovačević, Milki Silajev i Miroljubu Mariću, izabranim sa Izborne liste G17 plus-Miroljub Labus.

Narodna skupština je usvojila sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama Zakona o uređenju sudova, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

2. Predlog zakona o izmenama Zakona o sudijama, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

3. Predlog zakona o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, koji je podnela Vlada Republikle Srbije,

4. Predlozi odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koje su podnele poslaničke grupe SRS, DS- Boris Tadić, G17 plus, SPO- Nova Srbija i DSS,

5. Predlog odluke o izmenama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podneo Administrativni odbor Narodne skupštine Republike Srbije,

6. Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o sudskim taksama, koji je podnela Vlada Republike Srbije,

7. Predlog odluke o izboru člana Saveta Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor za finansije Narodne skupštine Republike Srbije.

Prvog dana rada, Narodna skupština je obavila zajednički načelni pretres o predlozima zakona o izmenama zakona o uređenju sudova, o sudijama i o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala i pretres u pojedinostima o svakom od ova tri zakonska predloga.

Narodna skupština je okončala jedinstveni pretres o predlozima odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine i započela jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije.

Drugog dana rada (17. mart) Narodna skupština je okončala jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Poslovnika Narodne skupštine, obavila načelni i pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni o dopuni Zakona o sudskim taksama i jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izboru člana Saveta Narodne banke Srbije.

U Danu za glasanje, koji je predsednik Predrag Marković odredio odmah po završetku rasprave o svim tačkama dnevnog reda, Narodna skupšptina je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama Zakona o uređenju sudova, Predlog zakona o izmenama Zakona o sudijama, Predlog zakona o izmenama Zakona o organizaciji i nadležnostima državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala i Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o sudskim taksama.

Narodna skupština je usvojila u celini Predlog odluke o izmenama Poslovnika Narodne skupštine Republike Srbije, Predlog odluke o izboru člana Saveta Narodne banke Srbije i predloge odluka o izmenama Odluke o izboru članova odbora Narodne skupštine, čime je okončana Druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2004. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31