Četvrtak, 29. jul 2021.

Druga sednica Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi

Pododbor za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, održao je 29. jula 2021. godine sednicu na kojoj je razmotrena aktuelna situacija u poljoprivredi u najnerazvijenijim područjima.


Predsednik Pododbora Milija Miletić istakao je da je pandemija izazvana korona virusom potvrdila da države treba da stave akcenat na selo i poljoprivredu, jer je to izvor života.

Naročito je potrebno da se više izdvaja za nerazvijena područja, sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, ukazao je Miletić. On je dodao i da je veoma bitno ulagati i u mehanizaciju.

Miletić je naveo i da poljoprivrednici u manjim područjima imaju problem prilikom tehničkih pregleda traktora, imajući u vidu da u manjim sredinama nije moguće vršiti tehničku proveru, već je potrebno da se vozilo dopremi do većih naselja, što predstavlja značajan finansijski trošak.

Članovi Pododbora su tokom rasprave razmenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi u najnerazvijenijim područjima.

Sednici su prisustvovali predstavnici organizacija Koalicija za dobročinstvo i Federacija banaka hrane, sa kojima su članovi Pododbora razgovarali o potrebi da se obezbede uslovi da se kompanijama ukine naplata PDV na donaciju hrane nerazvijenim opštinama i stanovništvu, koja je pred istekom roka trajanja.

Sednici je predsedavao predsednik Pododbora Milija Miletić, a prisustvovali su sledeći članovi Pododbora: Olja Petrović, Hadži Milorad Stošić i Goran Spasojević, kao i narodni poslanici Bratimir Vasiljević i prof. dr Jahja Fehratović.


Video (1)

Četvrtak, 29. jul 2021. | Druga sednica Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim- najnerazvijenijim područjima Republike Srbije - područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi 29.07.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3