Četvrtak, 23. jun 2016.

Druga sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na sednici održanoj 23. juna, razmatrio je ostavke koje su na funkciju narodnog poslanika podneli Aleksandar Vučić, Ljiljana Đurović i Rasim Ljajić izabranih sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA POBEĐUJE, Biljana Rubaković, izabrane sa Izborne liste DVERI – DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ – BOŠKO OBRADOVIĆ i Svetlana Kozić, izabrane sa Izborne liste DOSTA JE BILO – SAŠA RADULOVIĆ.


Kako se navodi u izveštaju Odbora utvrđeno je da je podnošenjem ostavki navedenih narodnih poslanika nastupio slučaj iz člana 88. stav 1. tačka 2. Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku pre isteka vremena na koje je izabran, te se predlaže da Narodna skupština, konstatuje prestanak mandata imenovanim narodnim poslanicima.

Članovi Odbora većinom glasova usvojili su Izveštaj čime je omogućen izbor novih narodnih poslanika, putem dodeljivanja mandata od strane podnosioca navedenih izbornih lista drugim kandidatima.

Na sednici je razmotren i usvojen zahtev predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, za ostvarivanje prava na isplatu mesečne naknade na ime zakupa stana u Beogradu.

U nastavku rada, Odbor je doneo Rešenja o utvrđivanju prestanka rada na položaju Šefa kabineta predsednika Narodne skupštine Dragana Blešića, zbog protoka vremena na koje je postavljen.

Članovi Odbora dali su ovlašćenje predsedniku Odbora za donošenje nespornih rešenja o ostvarivanju statusno-materijalnih prava narodnih poslanika i funkcionera koje bira ili imenuje Narodna skupština.

Sednici je predsedavao predsednik Odbor dr Aleksandar Martinović, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova: Dušica Stojković, Marinika Tepić, Branimir Jovanović, Aleksandra Đurović, Katarina Rakić, Momo Čolaković, Veroljub Matić, Aleksandra Jerkov, Petar Petrović, Aleksandar Marković, Nemanja Šarović, Darko Laketić i Branka Stamenković.


Odbori vezani za ovu aktivnost

Video (1)

Četvrtak, 23. jun 2016. | Druga sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja 23.06.2016.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31