6. maj 2020. Druga sednica Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja

6. maj 2020. Druga sednica Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja

Sreda, 6. maj 2020.

Druga sednica Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je Drugu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja, za sredu, 6. maj 2020. godine, sa početkom u 10.00 časova.


Za ovu sednicu određen je sledeći dnevni red:

  1. Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, koji je podnela Vlada i
  2. Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, koji je podnela Vlada.
Narodna skupština prihvatila je predlog predsednice Narodne skupštine Maje Gojković da se obavi zajednički jedinstveni pretres o obe tačke dnevnog reda sednice.

Sednici je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Narodna skupština vodila je i zaključila zajednički jedinstveni pretres o Predlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja i o Predlogu zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, koje je narodnim poslanicima obrazložila predstavnik predlagača, predsednica Vlade Ana Brnabić.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupština Maja Gojković odredila je sredu, 6. maj, sa početkom u 20.45 časova, kao Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Druge sednice Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 6. maja, Narodna skupština usvojila je, većinom glasova narodnih poslanika, Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja, koji je podnela Vlada i Predlog zakona o važenju uredaba koje je Vlada uz supotpis predsednika Republike donela za vreme vanrednog stanja i koje je Narodna skupština potvrdila, koji je podnela Vlada.

U Danu za glasanje Narodna skupština odlučivala je i o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda sednice, predsednica Narodne skupština Maja Gojković zaključila je Drugu sednicu Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja.
Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
subota, 10. jun
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja