4. oktobar 2013. Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

4. oktobar 2013. Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

Petak, 4. oktobar 2013.

Druga sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Nebojša Stefanović sazvao je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2013. godini, za petak, 4. oktobar 2013. godine, sa početkom u 10 časova.


Narodna skupština utvrdila je dnevni red sa jednom tačkom i to :

1. Predlog zakona o izmeni Zakona o javnoj svojini, koji je podnela Vlada.

Narodna skupština je, na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, konstatovala prestanak mandata, pre isteka vremena na koji je izabran, narodnom poslaniku Pavlu Markovu.

Na početku sednice, predsednik Narodne skupštine pozvao je narodnog poslanika Vuka Jeremića da položi zakletvu, imajući u vidu da su prestale njegove obaveze u oblasti međunarodnih odnosa koje su ga sprečavale da učestvuje u radu Narodne skupštine i položi zakletvu prilikom verifikacije mandata na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine.

Narodna skupština je, na osnovu Odluke Republičke izborne komisije i na predlog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na sednici konstatovala potvrđivanje mandata narodnom poslaniku Slobodanu Periću, izabranom sa Izborne liste POKRENIMO SRBIJU – TOMISLAV NIKOLIĆ. Narodni poslanik je zatim položio zakletvu.

U prepodnevnom delu rada, Narodna skupština započela je načelnu raspravu o Predlogu zakona o izmeni Zakona o javnoj svojini, koji je narodnim poslanicima u ime predlagača obrazložio ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.
Do kraja rada, Narodna skupština vodila je i zaključila raspravu u načelu o Predlogu zakona o izmeni Zakona o javnoj svojini.
Drugog dana rada, 6. oktobra, Narodna skupština obavila je pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmeni Zakona o javnoj svojini.

Pošto je Narodna skupština zaključila pretres o jedinoj tački dnevnog reda, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović odredio je nedelju, 6. oktobar 2013. godine, sa početkom u 14.10 časova, kao Dan za glasanje o jedinoj tački dnevnog reda Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini.

Dan za glasanje

U Danu za glasanje, 6. oktobra, Narodna skupština usvojila je većinom glasova narodnih poslanika Predlog zakona o izmeni Zakona o javnoj svojini.

Većinom glasova narodnih poslanika, Narodna skupština je odlučila da postoje naročito opravdani razlozi da Zakon o izmeni Zakona o javnoj svojini stupi na snagu u kraćem roku, odnosno danom objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije”.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o jedinoj tački dnevnog reda, predsedavajući sednici, predsednik Narodne skupštine dr Nebojša Stefanović zaključio je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2013. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
subota, 28. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja