15. oktobar 2021. Šefica stalne delegacije dr Dragana Barišić na sastanku Parlamentarne skupštine PD CEI

15. oktobar 2021. Šefica stalne delegacije dr Dragana Barišić na sastanku Parlamentarne skupštine PD CEI

Petak, 15. oktobar 2021.

Dr Dragana Barišić na sastanku Parlamentarne skupštine parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative

Šefica stalne delegacije Narodne skupštine dr Dragana Barišić učestvovala je na sastanku Parlamentarne skupštine parlamentarne dimenzije Centralnoevropske inicijative, održanom u hibridnom formatu u Herceg Novom, Crna Gora, 14. i 15. oktobra 2021. godine.


Tokom zasedanja, učesnici su razmenili mišljenja na temu „Život sa COVID-19 - Kako obezbediti održiv ekonomski oporavak tokom pandemije“ i usvojili završnu deklaraciju koja poziva vlade država članica CEI da intenziviraju saradnju u cilju olakšavanja i podsticanja trgovinskih tokova između zemalja CEI područja. 

U uvodnom delu, pored predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, prisutnima su se obratili i ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, zamenik generalnog sekretara CEI Zoran Jovanović, državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja Crne Gore Ivana Đurović, stalna predstavnica UNDP u Crnoj Gori Danijela Gašparikova, izvršna direktorka IRF Crne Gore Irena Radović, zamenik direktora za strategije i politiku u Odeljenju za ekonomiju, politike i upravljanje u Evropskoj banci za obnovu i razvoj Peter Sanfej i zamenik šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Rikardo Seri.


Foto galerija