11. septembar 2014.  Predsednica Narodne skupštine na Konferenciji predsednika parlamenata zemalja Saveta Evrope

11. septembar 2014. Predsednica Narodne skupštine na Konferenciji predsednika parlamenata zemalja Saveta Evrope

Četvrtak, 11. septembar 2014.

Dijalog i saradnja u rešavanju otvorenih pitanja

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata zemalja Saveta Evrope u Oslu, koja je ove godine okupila 40 predsednika parlamenata, među kojima su i predsednici skupština Nemačke, Austrije, Velike Britanije, Švajcarske, Švedske, Španije, Italije, Grčke, Holandije, Poljske.


Govoreći na temu demokratije, suvereniteta i bezbednosti u Evropi predsednica Skupštine Srbije je istakla da međusobna upućenost i složenost ekonomskih i političkih odnosa zahteva dijalog i saradnju u rešavanju otvorenih pitanja.
Ukazujući da se savremena Evropa suočava sa problemima ekonomske krize, opadanjem podrške evropskom projektu, Gojković je naglasila da iskustvo Srbije govori da je najbolji put suočavanja sa tim savremenim izazovima jačanje međunarodne saradnje i procesa integracija.
Predsednica parlamenta je ukazala da je najbolji način zaštite ljudi i njihovih prava jačanje vladavine prava, političke i ekonomske saradnje i posvećenost dijalogu i kompromisu, što je najbolji način da se postigne dugoročno i održivo rešenje za sva otvorena pitanja današnje Evrope.
„Srbija je opredeljena za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih država, poštujući međunarodno pravo. Spremni smo i da dobre međunarodne odnose koje sa pažnjom negujemo stavimo u funkciju rešavanja otvorenih pitanja“, rekla je Gojković.
Predsednica Narodne skupštine je istakla da je Srbija opredeljena za reforme i dodala da u Skupštini Srbije postoji politički konsenzus oko prioriteta evropskih integracija Srbije.
„Srbija je posvećena tim zadacima i oni predstavljaju veliku odgovornost našeg mandata“, istakla je Gojković.
Gojković je danas položila i venac na Memorijalu Jugoslovenskim internircima iz Drugog svetskog rata u Oslu.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2