Četvrtak, 20. oktobar 2022.

Deveta sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Na sednici Odbora, održanoj 20. oktobra 2022. godine, razmotrena je ostavka, koju je na funkciju narodnog poslanika podnela Olivera Lazović.


Odbor je utvrdio da je nastupio slučaj iz člana 131. stav 2. tačka 6. Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku pre isteka vremena na koji je izabran, i predlaže da Narodna skupština u smislu člana 133. istog zakona, konstatuje prestanak mandata narodnog poslanika.

Članovi Odbora su na sednici razmotrili i rešenja Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnog poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Narodnoj skupštini. Nakon što je Odbor izvršio uvid u rešenja Republičke izborne komisije i uverenja o izboru narodnih poslanika Đorđa Todorovića i Dragana Markovića, izabranih sa Izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ - ZAJEDNO MOŽEMO SVE, kao i Sanje Vuković-Ivančević, izabrane sa Izborne liste DR MILOŠ JOVANOVIĆ - NADA ZA SRBIJU - Srpska koalicija NADA - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije (DSS) - Za Kraljevinu Srbiju (MONARHISTI) - Vojislav Mihailović, Narodnoj skupštini podneo je predlog da konstatuje potvrđivanje mandata imenovanim narodnim poslanicima.

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milenko Jovanov, a prisustvovali su sledeći članovi i zamenici članova Obora: Svetozar Vujačić, dr Uglješa Mrdić, Đorđe Komlenski, Radmila Vasić, Aleksandar Mirković, Slaviša Ristić, Vojislav Mihailović, Ana Miljanić, Aleksandar Marković, Sanja Marić, Dunja Simonović Bratić, Sandra Božić i Života Starčević.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 20. oktobar 2022. | Deveta sednica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja 20.10.2022.