Sreda, 28. decembar 2011.

Devedest peta sednica Odbora za finansije

Na sednici od 28. decembra, članovi Odbora za finansije razmotrili su u pojedinostima Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2012.godinu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji. Na sednici su razmotreni u načelu i u pojedinostima i predlozi zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju.


Na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2012. godinu ukupno je podneto 103 amandmana, od čega su narodni poslanici podneli 97, a Vlada šest amandmana. Vlada i Odbor prihvatili su tri amandmana narodnih poslanika, a Odbor je prihvatio šest amandmana Vlade. Odbor je na sednici podneo i svoja dva amandmana i to na članove 3. i 7. Predloga zakona.

Članovi Odbora prihvatili su u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu nakon kraće rasprave. Na ovaj Predlog podneto je ukupno 10 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan podneti amandman.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o akcizama podneto je ukupno 13 amandmana. Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan podneti amandman.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica narodni poslanici podneli su 30 amandmana, a Vlada i Odbor nisu prihvatili nijedan amandman.

Narodni poslanici podneli su dva amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji podneto je 35 amandmana, 34 amandmana narodnih poslanika i jedan amandman Vlade. Vlada i Odbor nisu prihvatili amandmane narodnih poslanika, a Odbor je prihvatio jedan amandman Vlade i podneo jedan svoj amandman na član 11. Predloga zakona.

U nastavku sednice, članovi Odbora prihvatili su u načelu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o obaveznom osiguranju u saobraćaju. Na ovaj Predlog zakona podneto je osam amandmana, koje Vlada i Odbor nisu prihvatili.

Sednici je predsedavao Zoran Krasić, predsednik Odbora.


Odbori vezani za ovu aktivnostPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
nedelja, 18. april
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja