Sreda, 18. avgust 2004. - Utorak, 24. avgust 2004.

Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2004. godini

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2004. godini na zahtev 84 narodna poslanika, za sredu, 18. avgust.


Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković sazvao je Deseto vanredno zasedanje Narodne skupštine u 2004. godini na zahtev 84 narodna poslanika, za sredu, 18. avgust.

Predsednik Narodne skupštine obavestio je narodne poslanike da su podnosioci Zahteva za održavanje vanrednog zasedanja pisanim putem povukli predlog da se na ovoj sednici razmatraju Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskom lizingu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar i Predlog odluke o imenovanju predsednika i članova Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca.

Narodna skupština je na ovoj sednici razmatrala sledeći dnevni red:

1. Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
2. Predlog odluke o izboru sudija, koji je podneo Visoki savet pravosuđa,
3. Izbor i imenovanje predsednika i članova organa i tela utvrđenih zakonom:
a) Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti, koji je podnela Vlada Republike Srbije,
b) Izbor članova Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti.

Prvog dana rada (18. avgust) narodni poslanici su, u načelu i pojedinostima, razmotrili Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji.

Drugog dana rada ( 19. avgust) Narodna skupština je obavila raspravu o Predlogu odluke o izboru sudija, Predlogu odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti i izboru članova Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa sa liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti.

Po okončanju rasprave, predsednik Narodne skupštine Predrag Marković je odredio 24. avgust u 9,45 za Dan za glasanje o tačkama dnevnog reda Desetog vanrednog zasedanja.

U Danu za glasanje (24. avgust) Narodna skupština je usvojila u celini Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o radiodifuziji. Narodni poslanici su izabrali sudije Vrhovnog suda Srbije, opštinskih, okružnih, trgovinskih sudova i Višeg trgovinskog suda u Beogradu, bez predloga koje je Narodna skupština osporila.

Narodna skupština je usvojila Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti i izabrala članove Republičkog odbora za rešavanju o sukobu interesa sa liste koju je podnela Srpska akademija nauka i umetnosti.

Nakon izjašnjavanja o povredama poslovnika na koje su utoku sednice ukazali narodni poslanici, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Predrag Marković zaključio je Deseto vanredno zasedanje u 2004. godini.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2