Četvrtak, 13. maj 2021.

Deseta sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije

Članovi Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, razmotrili su na sednici, održanoj 13. maja 2021. godine, u načelu pet predloga zakona koji su predloženi za dnevni red Dvanaeste sednice Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2021. godini.


Članovi Odbora razmotrili su Predlog zakona o izmeni Zakona o planiranju i izgradnji, koji je obrazložila Danica Uskoković, v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Nakon rasprave, Odbor je prihvatio, u načelu, ovaj Predlog zakona.

Odbor je razmotrio i usvojio, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju, koji je obrazložio državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miloš Cvetanović.

Na ovoj sednici usvojen je u načelu i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji je obrazložila v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Danica Uskoković.

Članovi Odbora su razmotrili i usvojili, u načelu, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, koji je obrazložio v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević.

Predlog zakona o metrou i gradskoj železnici, obrazložila je v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Danica Uskoković, nakon čega su ga članovi Odbora usvojili u načelu.

Na sednici je razmotren i usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima (Interbus sporazum) i Odluke br. 1/2011 Zajedničkog odbora osnovanog Interbus sporazumom o međunarodnom povremenom prevozu putnika autobusima, koji je obrazložio v.d. pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Milan Petrović.

Sednici je predsedavala predsednica Odbora Katarina Rakić, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Snežana Petrović, Goran Pekarski, Dejan Kesar, Slavenko Unković, Goran Spasojević, Adrijana Pupovac, Milutin Mrkonjić, Zoran Bojanić, Nikola Vojinović, Nevenka Kostadinova i Milosav Milojević.


Odbori vezani za ovu aktivnost


Video (1)

Četvrtak, 13. maj 2021. | Deseta sednica Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije 13.05.2021.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
ponedeljak, 24. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja