Utorak, 5. septembar 2006.

Delegacija odbora za inostrane poslove razgovarala sa britanskim parlamentarcima

Delegacija Odbora za inostrane poslove Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodila predsednica Gordana Čomić, razgovarala je sa grupom poslanika, novinara i predstavnika nevladinih organizacija iz Velike Britanije, Grčke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja boravi u Beogradu u organizaciji Britanskog saveta.Delegacija Odbora za inostrane poslove Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodila predsednica Gordana Čomić, razgovarala je sa grupom poslanika, novinara i predstavnika nevladinih organizacija iz Velike Britanije, Grčke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koja boravi u Beogradu u organizaciji Britanskog saveta.

U Domu Narodneskupštine Republike Srbije poslanik Parlamenta Velike Britanije Martin Linton predstavio je rezultate projekata koji su pripremljeni u okviru Foruma Ujedinjeno kraljevstvo-Jugoistočna Evropa, a imaju za cilj unapređivanje parlamentarne saradnje evropskih država.

U razgovoru su razmenjena mišljenja o najvažnijim političkim pitanjima, pre svega, o Kosovu i Metohiji i saradnji sa Haškim tribunalom. Članovi naše delegacije su posebno naglasili značaj koji se pridaje pristupanju evropskim integracijama i posvećenost Parlamenta i Vlade Srbije ubrzanom stvaranju uslova za to.

Predsednica Čomić je obavestila članove delegacije da su se za proteklih šest godina u Srbiji dogodile krupne promene u demokratizaciji društva. Suočena sa teškoćama decenijskog nasleđa, naša zemlja je nastojala da, posebno u međunarodnoj javnosti, razbije stvorene stereotipe i pošalje u svet sliku Srbije koju gradimo.

Članovi Odbora ukazali su na značaj saradnje sa Parlamentom Velike Britanije i na potrebu upoznavanja britanskih parlamentaraca sa stavovima Parlamenta i Vlade Srbije o najvažnijim političkim pitanjima, a pre svega o Kosovu i Metohiji, na čije će rešavanje i oni uticati kroz Savet bezbednosti UN i Kontakt grupu.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
petak, 4. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja