20. maj 2019. Delegacija grada Sočija  u poseti Narodnoj skupštini

20. maj 2019. Delegacija grada Sočija u poseti Narodnoj skupštini

Ponedeljak, 20. maj 2019.

Delegacija grada Sočija u poseti Narodnoj skupštini

Potpredsednik Narodne skupštine prof. dr Vladimir Marinković i narodni poslanik Dragomir Karić sastali su se danas sa delegacijom grada Soči, koju je predvodio gradonačelnik Anatolij Nikolajevič Pahomov.


Prof. dr Vladimir Marinković poželeo je dobrodošlicu delegaciji grada Soči, uz reči da su veze Rusije i Srbije na izuzetno visokom nivou i da je siguran da će tako jake veze potpomoći ekonomsku saradnju Beograda i Sočija. Potpredsednik je istakao da Republika Srbija vredno radi na pospešivanju zakonske regulative koja se tiče ekonomije i stvaranja poslovnog ambijenta za strane investitore. Naveo je i to da bi dva grada, misleći na Beograd i Soči bili bliži jednom drugom i njihovim građanima, uvođenjem direktne avionske linije, koja bi pomogla i razvoju turizma dva grada.

Pahomov se zahvalio na rečima dobrodošlice, ističući da je dolazak delegacije u kojoj su se nalazili predstavnici uspešnih preduzeća grada Sočija, motivisana pozivom narodnog poslanika Dragomira Karića. Pahomov je naveo da se grad izmenio i turistički razvio sa održavanjem Zimskih olimpijskih igri 2014. godine i da je u infrastrukturnom smislu grad dobio novu dimenziju. Pored impresivne infrastrukture Soči nudi programe banjskog lečenja, raznovrstan kulturni sadržaj, a Soči brine i o pitanju ekologije i zaštiti životne sredine.

Za kraj sastanka Dragomir Karić istakao je sa sigurnošću da će turizam približiti dva grada i izrazio nadu da će ekonomska razmena Srbije i Rusije u narednih nekoliko godina biti još uspešnija i dostići nivo koji je imao u vreme SFRJ.

Delegaciju grada Sočija i gradonačelnika Anatolija Nikolajeviča Pahomova pozdravila je i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
sreda, 16. oktobar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja