27. jul 2021. Sastanak delegacije Službe Narodne skupštine sa predstavnicima Kancelarije Narodne skupštine Mađarske

27. jul 2021. Sastanak delegacije Službe Narodne skupštine sa predstavnicima Kancelarije Narodne skupštine Mađarske

Sreda, 28. jul 2021.

Delegacija Službe Narodne skupštine sastala se sa predstavnicima Kancelarije Narodne skupštine Mađarske u Budimpešti

Na poziv Direktorata za spoljne poslove Kancelarije Narodne skupštine Mađarske delegacija Službe Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodio pomoćnik generalnog sekretara Radoslav Vujović, boravila je u poseti Budimpešti.


Predstavnici dve parlamentarne službe održali su konsultacije kako bi se sagledale mogućnosti saradnje parlamentarnih službi u skladu sa Okvirnim sporazumom o partnerstu između mađarskog Parlamenta i Narodne skupštine, koji su predsednici dva parlamenta potpisali 5. jula 2021. godine. U pitanju je prvi sastanak predstavnika parlamentarnih službi dva parlamenta posle potpisivanja ovog sporazuma.

U sastavu delegacije Narodne skupštine bili su Radoslav Vujović, pomoćnik generalnog sekretara, rukovodilac Sektora za zakonodavstvo, Dejan Milivojević, načelnik Odeljenja za spoljne poslove i Aleksandar Đorđević, viši savetnik u Odeljenju za evropske integracije.

Delegacija je imala sastanke sa predstavnicima Direktorata za spoljne poslove i Direktorata za zakonodavstvo Kancelarije Parlamenta Mađarske, kao i sa predstavnikom Ministarstva spoljnih poslova Mađarske.