10. jul 2013. Delegacija Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u poseti Vašingtonu

10. jul 2013. Delegacija Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u poseti Vašingtonu

Utorak, 16. jul 2013.

Delegacija Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u poseti Vašingtonu

Zamenik predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Radojko Obradović i član ovog Odbora Veroljub Arsić boravili su u studijskoj poseti Vašingtonu, od 8. do 12. jula 2013. godine.


Studijsku posetu pod nazivom „Transparentnost, efikasnost i odgovornost u javnoj potrošnji: uloga nezavisnih institucija, izvršne i zakonodavne vlasti u budžetskom procesu SAD“, organizovao je USAID- Projekat za bolje uslove poslovanja (USAID - BEP).

Tom prilikom delegacija Odbora razgovorala sa senatorom Robertom Kejsijem i glavnim državnim revizorom SAD Džinom Dodarom. Upriličeni su i susreti delegacije Odbora i sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje i budžet (OMB), Kongresne kancelarije za budžet (CBO), Odborom Senata za finansije, Odborom Predstavničkog doma SAD za finansijska pitanja, kao i predstavnicima Državne revizorske institucije SAD (GAO), Instituta za odgovornu vlast (MSI), Američkog preduzetničkog instituta (AEI), Centra za javnu upravu, Svetske banke i Vlade Okruga Kolumbija.