13. novembar 2013. Članovi delegacije Narodne skupštine u studijskoj poseti parlamentu Slovenije

13. novembar 2013. Članovi delegacije Narodne skupštine u studijskoj poseti parlamentu Slovenije

Četvrtak, 14. novembar 2013.

Delegacija Narodne skupštine u studijskoj poseti parlamentu Slovenije

Delegacija Narodne skupštine, u čijem sastavu su bili narodni poslanici Vesna Kovač, Zoran Babić, Dubravka Filipovski, Milorad Mijatović, Stefana Miladinović i Milan Lapčević, Mladen Mladenović, zamenik generalnog sekretara, Mirjana Nedeljković, pomoćnik generalnog sekretara i zaposleni u Službi Narodne skupštine, učestvovala je u studijskoj poseti parlamentu Slovenije, u periodu od 11. do 14. novembra 2013. godine.


Studijska poseta predstavlja jednu od aktivnosti predviđenih projektom Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine, koji se sprovodi u saradnji sa Programom ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju (SDC).

Tokom posete članovi delegacije sastali su se sa predsednikom i članovima Odbora za nadzor budžeta Republike Slovenije, predsednikom i članovima Odbora za finansije i monetarnu politiku, predsednikom Komisije za sprečavanje korupcije Republike Slovenije, internim revizorom parlamenta Slovenije, zaposlenima u Kancelariji za računovodstvo parlamenta Slovenije, kao i ekspertima iz oblasti finansija.

Članovima delegacije predstavljeno je funkcionisanje slovenačkog portala za nadzor nad javnim finansijama i koristi koje narodni poslanici i građani od njega imaju. Takođe, u razgovorima su razmenjena međusobna iskustva u vezi sa planiranjem, izradom i kontrolom trošenja republičkog i parlamentarnog budžeta, radom interne revizije i Državne revizorske institucije.

Na kraju posete članovi delegacije zaključili su da će uvođenje portala za nadzor nad trošenjem javnih finansija Republike Srbije biti od izuzetnog značaja za jačanje kontrolne funkcije Narodne skupštine. Zaključeno je i da će iskustva iz rada drugih institucija Republike Slovenije, u čijem delokrugu rada su pitanja iz oblasti finansija, kao i radnih tela i internog revizora slovenačkog parlamenta biti od koristi u daljem radu Narodne skupštine.

Troškove studijske posete snosio je Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
nedelja, 16. januar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja