Sreda, 7. oktobar 2015.

Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje boravi u Strazburu

Četvrti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije održava se 7. i 8. oktobra 2015. godine, u sedištu Evropskog parlamenta, u Strazburu.


Teme o kojima će se razgovarati sa članovima Evropskog parlamenta koji su u sastavu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije pre svega biće stanje pristupnih pregovora i odnosi Evropske unije i Srbije, pripreme Srbije za otvaranje pregovora o poglavljima, dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, izbegličkoj krizi sa kojom se suočava Srbija i zemlje članice EU, usaglašavanje spoljne i bezbednosne politike, politika zapošljavanja i smanjenje zaposlenih u javnom sektoru, zaštita osnovnih prava i sloboda, uključujući slobodu medija i prava manjina.

U toku dvodnevnog boravka u Strazburu, delegacija Narodne skupštine sastaće se i sa E. Pavelom, F. Bogovičem i drugim članovima neformalne grupe u Evropskom parlamentu “Prijatelji Srbije”, kao i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju D. Mekalisterom. Takođe, prisustvovaće Debati o situaciji u Evropskoj uniji, na plenarnoj sednici Evropskog parlamenta sa kancelarkom SR Nemačke A. Merkel i predsednikom R. Francuske F. Olandom.

Na kraju četvrtog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije raspravljaće se i o predlogu zajedničkih preporuka, u skladu sa članom 7. Poslovnika Parlamentarnog odbora i članom 125. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koje se usvajaju većinom glasova članova obe delegacije i tako usaglašene upućuju Savetu za stabilizaciju i pridruživanje i nadležnim institucijama Srbije i Evropske unije. Delegacija Narodne skupštine u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje boraviće u Strazburu u sledećem sastavu: dr Vladimir Orlić, predsednik, dr Aleksandra Tomić, Veroljub Arsić, prof. dr Ljubiša Stojmirović, Dragan Šormaz, Zoran Babić, dr Dijana Vukomanović, Vesna Marjanović, Vera Paunović, dr Milorad Mijatović, članovi i dr Branislav Blažić, Vesna Marković i Aleksandar Senić, zamenici članova.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
subota, 2. decembar
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar događaja