Sreda, 6. mart 2013.

Delegacija Narodne skupštine na seminaru o borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca

Delegacija Narodne skupštine učestvovala je na seminaru pod nazivom „Borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca“, koji je održan u Briselu, 4. i 5. marta 2013.godine, u organizaciji Evropskog parlamenta.


Delegaciju su činili članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove,Momir Stojanović i Jožef Šandor.

Na dvodnevnom seminaru, koji je okupio parlamentarce zemalja zapadnog Balkana i Turske, razgovaralo se o ulozi i položaju Evropskog parlamenta u politici EU za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca u slučaju zapadnog Balkana i Turske, trgovini ljudima i organizovanom kriminalu, konfiskovanju imovine, kartelima droge i njihovim vezama sa evropskim organizovanim kriminalom, krivičnim delima korupcije vezanim za javne nabavke, parlamentarnim naporima za unapređenje borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca, i drugo.

Član delegacije Narodne skupštine Momir Stojanović održao je prezentaciju na temu „Parlamentarni napori za unapređenje borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca“.

Drugog dana parlamentarnog seminara delegacija Narodne skupštine razgovarala je sa delegacijom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koju su činili Ognjen Tadić, zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Mirsad Mešić, član Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSAE (obaveštajne sigurnosne agencije).

U razgovoru su razmenjena iskustva u oblasti borbe protiv organozovanog kriminala, korupcijei pranja novca, kao i u oblasti evropskih integracija. Član delegacije Narodne skupštine Momir Stojanović je predstavio institucionalni okvir Republike Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i pranja novca i dosadašnje rezultate Vlade Republike Srbijeu toj oblasti. On je istakao je da će Narodna skupština, kroz razvoj nadzorne funkcije, kontrolu vlasti i zakonodavnu aktivnost, nastaviti da daje pun doprinos dostizanju međunarodnih standarda u oblasti borbe protiv korupcije i kriminala.


Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
nedelja, 22. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja