19. februar 2019. Delegacija Narodne skupštine na  Evropskoj parlamentarnoj nedelji u Briselu

19. februar 2019. Delegacija Narodne skupštine na Evropskoj parlamentarnoj nedelji u Briselu

Utorak, 19. februar 2019.

Delegacija Narodne skupštine na Evropskoj parlamentarnoj nedelji u Briselu

Delegacija Narodne skupštine, u sastavu Elvira Kovač, zamenica predsednika Odbora za evropske integracije i Žarko Mićin, član Odbora za evropske integracije, učestvuje na Evropskoj parlamentarnoj nedelji 2019. godine, u okviru koje se održava Konferencija Evropski semestar i Interparlamentarna konferencija o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji, koju organizuju Evropski parlament i Parlament Republike Rumunije, u Briselu, 18. i 19. februara 2019. godine.


Evropska nedelja parlamentarizma okuplja parlamentarce iz čitave Evropske unije kako bi raspravljali o ekonomskim, budžetskim i socijalnim pitanjima. Nju čine Konferencija Evropski semestar i Interparlamentarna konferencija o stabilnosti, ekonomskoj saradnji i upravljanju u EU.

Konferencija Evropskog semestra pruža priliku da se razmene informacije o najboljim praksama u sprovođenju semestralnih ciklusa, kao i da se ojača saradnja kako bi se detaljno kontrolisale aktivnosti izvršne vlasti na nacionalnom i evropskom nivou u okviru Evropskog semestra.

Interparlamentarna konferencija o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji pruža okvir za debatu i razmenu informacija i najboljih praksi u sprovođenju odredaba Ugovora o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji i ima za cilj jačanje saradnje između nacionalnih parlamenata i Evropskog parlamenta. Konferencija takođe doprinosi obezbeđivanju demokratske odgovornosti u oblasti ekonomskog upravljanja i budžetske politike u EU, posebno u Evropskoj monetarnoj uniji, uzimajući u obzir socijalnu dimenziju i ne dovodeći u pitanje nadležnosti nacionalnih parlamenata i Evropskog parlamenta.

U skladu sa Poslovnikom Interparlamentarne konferencije o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji, delegacija Narodne skupštine učestvuju na konferenciji u statusu posmatrača.Prethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
nedelja, 26. maj
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja