8. februar 2022. Predsednik Narodne skupštine sa predsednikom Vlade Republike Bugarske

8. februar 2022. Predsednik Narodne skupštine sa predsednikom Vlade Republike Bugarske

Utorak, 8. februar 2022.

Dačić održao sastanak sa predsednikom Vlade Republike Bugarske

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Kirilom Petkovom.


Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je Petkovu izbor na funkciju predsednika Vlade i izrazio zadovoljstvo da je Srbija među prvim zemljama koje je premijer Bugarske posеtio od stupanja na dužnost. Dačić je istakao da Bugarsku smatramo posebno važnim partnerom i prijateljskom zemljom i izarazio spremnost da sa svoje strane radi na jačanju saradnje dve zemlje, kao što je to činio i na prethodnim funkcijama.

Premijer Petkov je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije posete Srbiji, ukazujući da je kod svih zvaničnika u Srbiji naišao na srdačan prijem i spremnost i otvorenost za saranju. Istakao je da je Srbija važan partner za Bugarsku i da dve zemlje imaju dobru saradnju na svim poljima. „Želja Bugarske je da se fokusiramo na budućnost i da kroz jačanje saradnje, infrastrukturnih i privrednih veza stvorimo jednu novu sliku Balkana“, istakao je Petkov. On je ponovio da Srbiju doživljavaju kao prijateljsku zemlju i da su spremna da pomognu u procesu evropskih integracija Srbije. Čestitao je predsedniku Narodne skupšitne na uspešno sprovedenim ustavnim reformama koje će sutra biti potvrđene u Narodnoj skupštini.

Sastanku su prisustvovali i potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i predsednica grupe prijateljstva sa Bugarskom u Narodnoj skupštini Vesna Ivković.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
četvrtak, 11. avgust
  • Nema najava za izabrani datum

Ceo kalendar dogadjaja