3. decembar 2020. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom

3. decembar 2020. Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru sa ambasadorom Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom

Četvrtak, 3. decembar 2020.

Dačić: Jačanje bilateralnih odnose na svim poljima sa Nemačkom kao jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je ambasadora Nemačke u Srbiji Tomasa Šiba.


Ambasador Šib je čestitao predsedniku Narodne skupštine Ivici Dačiću stupanje na dužnost i poželeo mu uspeh na novoj funkciji. Uručio je pismo predsednika Bundestaga Volfganga Šojblea u kojem on, uz čestitke u ime Bundestaga i u svoje lično ime, izražava zadovoljstvo jer će imati priliku da nastavi saradnju sa Ivicom Dačićem i spremnost za intenziviranje odnosa parlamenata dve zemlje.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je na interesovanje sagovornika izložio prioritete rada Narodne skupštine i informisao o trenutnim aktivnostima. Upoznao je ambasadora sa promenama koje je Narodna skupština već počela da primenjuje, koje za cilj imaju unapređenje rada, a koje su u skladu sa preporukama iz Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu.

Predsednik Narodne skupštine je obavestio da će, u dogovoru sa predsednikom Republike i predsednicom Vlade, u Narodnoj skupštini uskoro biti organizovana sednica koja će biti posvećena razmatranju Izveštaja Evropske komisije o napretku Republike Srbije za 2020. godinu.

Ističući da je Nemačka jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Srbije, predsednik Narodne skupštine je rekao da želimo da jačamo naše bilateralne odnose na svim poljima. Sagovornici su se složili da bi razmena poseta predsednika parlamenata značajno doprinela osnaživanju parlamentarne saradnje, a time i ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke.

Predsednik Narodne skupštine informisao je sagovornika o planovima za nastavak međustranačkog dijaloga.

Ambasador Šib je pozdravio spremnost za nastavak dijaloga i istakao da Nemačka ovom pitanju pridaje veliki značaj. Pozitivno je ocenio inicijativu da Izveštaj Evropske komisije o napretku Republike Srbija bude razmatran u Narodnoj skupštini.


Foto galerijaPrethodni mesec Sledeći mesec
P U S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31